Ciasto jogurtowe z truskawkami

Jedzenie to jedna z moich ulubionych czynności, a wiadomo, jak lubi się jeść to z czasem zaczyna się też lubić gotowanie. Jest to dla mnie czas, w którym się relaksuję i cieszę, że przyniesie coś pysznego. W związku z obecną porą roku, postanowiłam więc upiec ciasto z owocami i kruszonką (pierwszy raz w życiu). Jeżeli chodzi o pieczenie to robię rewelacyjnego murzynka i muffiny. Natomiast to ciasto robiłam pierwszy raz.

Zazwyczaj kiedy gotuję korzystam ze sprawdzonych przepisów mamy lub babci. Natomiast jakiś czas temu odkryłam bloga z przepisami i jest to moja ulubiona strona. Robiłam już na podstawie ich przepisów kilkanaście różnych dań – głównie obiadowych i wszystkie zawsze wychodzą wyśmienicie. Ostatnio nawet zrobiłam swój pierwszy w życiu gulasz i smakował nieziemsko. Mowa to o kwestia smaku – gorąco polecam jeżeli potrzebujecie inspiracji lub odmiany w dotychczasowych przepisach. Większość z nich jest całkiem prosta i bardzo ładnie opisana, dzięki temu nigdy nie mam wątpliwości co do konkretnych kroków.

Osobiście bardzo lubię kruszonkę, więc skoro sama decydowałam o tym ile ma jej być na cieście, to nałożyłam jej od serca. Moje ciasto (ze względu na dużą blaszkę) wykonałam z podwójnych porcji składników.

Ciasto jak możecie sami zobaczyć wyszło bardzo ładne, a smakuje rewelacyjnie! Polecam ten przepis 😉

Dodaj komentarz